Kuřecí maso s míchanou zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
8 lžic olej
2 ks vejce
4 lžíce solamyl
2 ks pórek
2 ks mrkev
200 ml bílé víno
125 ml hovězí vývar
1 konzerva sterilované žampiony
mletý zázvor
1 konzerva bambusové výhonky
mletý černý pepř
2 lžíce máčený škrob
250 g kuřecí prsní řízky
2 hrstě černé houby

Postup přípravy receptu

  1. Mrkve polouvaříme ve vodě a nakrájíme na kostičky. Žampiony scedíme. Česnek a pórek očistíme. Česnek prolisujeme a pórek nakrájíme na kolečka.

  2. Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Pánev s olejem rozpálíme.

  3. Vejce rozšleháme s solamylem v husté těstíčko a maso v něm obalíme.

  4. Maso na rozpálené pánvi prudce orestujeme a uložíme stranou do tepla.

  5. Do výpeku přilijeme vývar, víno a přidáme pórek, houby, mrkev, česnek, žampiony, výhonky a česnek. Přidáme podle chuti zázvor, pepř a sůl. Vše chvíli podusíme a podle potřeby zahustíme škrobem máčeným ve vodě. Nakonec vložíme prohřát maso.

  6. Směs ihned servírujeme s rýží nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!