Kuřecí maso s míchanou zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 8 lžic olej 2 ks vejce 4 lžíce solamyl 2 ks pórek 2 ks mrkev 200 ml bílé víno 125 ml hovězí vývar 1 konzerva sterilované žampiony mletý zázvor 1 konzerva bambusové výhonky mletý černý pepř 2 lžíce máčený škrob 250 g kuřecí prsní řízky 2 hrstě černé houby
Postup Kuřecí maso s míchanou zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Mrkve polouvaříme ve vodě a nakrájíme na kostičky. Žampiony scedíme. Česnek a pórek očistíme. Česnek prolisujeme a pórek nakrájíme na kolečka.
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Pánev s olejem rozpálíme.
Vejce rozšleháme s solamylem v husté těstíčko a maso v něm obalíme.
Maso na rozpálené pánvi prudce orestujeme a uložíme stranou do tepla.
Do výpeku přilijeme vývar, víno a přidáme pórek, houby, mrkev, česnek, žampiony, výhonky a česnek. Přidáme podle chuti zázvor, pepř a sůl. Vše chvíli podusíme a podle potřeby zahustíme škrobem máčeným ve vodě. Nakonec vložíme prohřát maso.
Směs ihned servírujeme s rýží nebo hranolky.