Kuřecí na houbách s tymiánem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
vývar
30 g máslo
2 lžíce petrželka
1 ks cibule
3 snítky tymián
1,2 kg kuře
500 g čerstvé houby
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme na kousky, opláchneme a osušíme. Houby očistíme vlhkým hadříkem a nakrájíme na větší kousky. Čerstvý tymián s petrželkou nasekáme nadrobno. Menší cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme také nadrobno

  2. V menší pánvi rozpustíme polovinu másla, přidáme cibuli s česnekem a osmažíme. Přidáme tymián s petrželkou a houbami, společné prosmažíme další minutu a odstavíme

  3. V hluboké pánvi rozpustíme zbytek másla s olejem, vložíme kuřecí kousky, osolíme, opepříme a podlijeme vínem, které necháme vyprchat. Při podlévání vaříme kuře do změknutí a už ke konci přidáme základ z hub a společně provaříme dalších 10 minut

  4. Kuřecí na houbách s tymiánem podáváme teplé k hlavnímu chodu. Zachutná s rýží i nebo bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!