Kuřecí na houbách s tymiánem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl vývar 30 g máslo 2 lžíce petrželka 1 ks cibule 3 snítky tymián 1,2 kg kuře 500 g čerstvé houby mletý černý pepř
Postup Kuřecí na houbách s tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Kuře naporcujeme na kousky, opláchneme a osušíme. Houby očistíme vlhkým hadříkem a nakrájíme na větší kousky. Čerstvý tymián s petrželkou nasekáme nadrobno. Menší cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme také nadrobno
V menší pánvi rozpustíme polovinu másla, přidáme cibuli s česnekem a osmažíme. Přidáme tymián s petrželkou a houbami, společné prosmažíme další minutu a odstavíme
V hluboké pánvi rozpustíme zbytek másla s olejem, vložíme kuřecí kousky, osolíme, opepříme a podlijeme vínem, které necháme vyprchat. Při podlévání vaříme kuře do změknutí a už ke konci přidáme základ z hub a společně provaříme dalších 10 minut
Kuřecí na houbách s tymiánem podáváme teplé k hlavnímu chodu. Zachutná s rýží i nebo bramborovou přílohou.