Kuřecí prsa s cizrnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
400 g brambory
1 lžíce majoránka
2 ks cibule
1 ks pórek
200 g mrkev
500 g kapusta
4 lístky bobkový list
300 g kuřecí prsa
mletý pepř
150 g anglická slanina
200 g česnekový salám
0.5 l drůbeží vývar (z kostky)
podle chuti
sůl
na ozdobu
4 lžičky čerstvá majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu zalijeme vodou a necháme přes noc nabobtnat. Pak ji necháme na sítu okapat.

  2. Cibule nakrájíme na čtvrtky a rozvrstvíme je, česnek nasekáme a slaninu nakrájíme na kostičky. Slaninu na pánvi vypečeme, pak přidáme cibuli i česnek a vše orestujeme. Vsypeme cizrnu, přidáme bobkový list, osolíme i opepříme a zalijeme vývarem. Na mírném plameni pod pokličkou vaříme 45 minut.

  3. Mrkev nakrájíme na plátky, pórek na kolečka, kapustu na "krajíce" a oloupané brambory na čtvrtky. Zeleninu vsypeme k cizrně, přidáme kuřecí prsa i salám, ochutíme majoránkou a ještě 20 minut necháme dusit. Podle chuti přisolíme, případně i připepříme.

  4. Maso i salám vyndáme a nakrájíme na plátky, případně na širší nudličky. Zeleninu rozdělíme na talíře, bobkový list odstraníme. Maso se salámem rozložíme na zeleninu a posypeme lístečky majoránky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!