Kuřecí prsa s hermelínem a smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks velká cibule 500 g kuřecí prsa 1 ks hermelín bez příchuti 100 g smetana ke šlehání nebo zakysaná smetana podle chuti koření na maso podle potřeby sádlo na vymazání
Postup Kuřecí prsa s hermelínem a smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa naporcujeme na menší kousky, osolíme, okořeníme podle chuti (bazalka, oregano, vegeta, grilovací koření a jiné).
Dno sádlem vymazaného pekáčku obložíme na tenká kolečka nakrájenou cibulí, na ni naskládáme kousky masa, na maso plátky hermelínu, celé zalijeme šlehačkou (nebo zakysanou smetanou) a pečeme na 180 °C asi 1 hodinu, až je maso měkké.
Kuřecí prsa s hermelínem a smetanou podáváme s přílohou podle vlastního výběru.
Hermelín by měl být bez příchuti. Já jsem pekla s paprikovým hermelínem, ale pak se míchalo moc chutí dohromady a výsledek byl horší.
S množstvím smetany to také nepřeháníme, aby se v ní maso nevařilo, ale aby se peklo.