Kuřecí prsa s mrkví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
sůl
3 lžíce máslo
1 ks žloutek
2 svazky mrkev
50 g kerblík
30 ml bílé víno
2 lžíce olivový olej
4 ks kuřecí prsa
200 g zakysaná smetana
1-2 lžičky horčice
hrubý černý pepř
250 ml instatní vývar

Postup přípravy receptu

  1. Mrkve očistíme, ale nekrájíme. Kerblík omyjeme, osušíme a nasekáme. Kuřecí prsa omyjeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme kuřecí prsa a odložíme je do tepla.

  2. Vývar přivedeme k varu, přidáme do něj máslo a mrkev, kterou ve vývaru vaříme asi 15 minut. Pak mrkve vyndáme a taky uložíme do tepla. Do vývaru přilijeme smetanu a omáčku přivedeme k varu. Žloutek smícháme s vínem, horčicí a spolu s nasekaným kerblíkem. Vše přimícháme do smetanové omáčky, dochutíme solí, pepřem a cukrem.

  3. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a podáváme s mrkví a přeléváme kerblíkovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, ale nemusí být žádná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!