Kuřecí salát s rukolou, jablkem a dresinkem z hrubozrnné hořčice recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 1 hrst petrželka 1 ks citron 2 ks jablka 100 g rukola 2 lžíce olivový olej 1 lžíce citronová šťáva 3 lžíce hrubozrnná hořčice 1 konzerva kuřecí maso ve vlastní šťáva Hamé
Postup Kuřecí salát s rukolou, jablkem a dresinkem z hrubozrnné hořčice
Postup přípravy receptu
-
Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kousky. Zakápneme je citronem, aby v salátu nehnědla. Z kuřecího masa Hamé odebereme ztuhlou šťávu a pak maso rozdělíme po vláknech
Hořčici, olej a citronovou šťávu prošleháme na dresink. Přidáme trochu čerstvě mletého pepře pro aroma a nakonec zamícháme i nasekanou petrželku. Všechno smícháme v salátové míse s opranou rukolou
Kuřecí salát s rukolou a jablkem zalijeme dresinkem z hrubozrnné hořčice a podáváme.