Kuřecí směs s chřestem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej sůl 2 ks cibule 200 - 250 ml kuřecí vývar 500 g kuřecí prsa 1 lžička čerstvý zázvor citronová šťáva 1 lžička kukuřičný škrob mletý černý pepř 500 g zelený chřest 1 - 2 lžíce omáčka teriyaki
Postup Kuřecí směs s chřestem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa očistíme, zlehka naklepeme a nakrájíme na kousky. Maso mírně osolíme a opepříme. Chřest omyjeme, odkrojíme spodní dřevnaté konce stonků a nakrájíme na špalíčky asi 1,5 cm dlouhé. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kostičky a oloupaný česnek nasekáme nadrobno. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme. Ve 2 - 3 lžících vody rozmícháme kukuřičný škrob
Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibulku s česnekem a zázvorem. Pak přidáme nakrájený chřest a při střední teplotě za stálého míchání vše restujeme, dokud chřest nebude akorát na skus
V hluboké pánvi na oleji opečeme při střední teplotě kousky kuřecího masa doměkka. Pak k masu vmícháme orestovaný chřest a vše za stálého míchání podlijeme vývarem. Kuřecí směs ochutíme omáčkou teriyaki a zahustíme máčeným kukuřičným škrobem. Vše krátce povaříme do zhoustnutí a podle chuti osolíme a okyselíme čerstvou citronovou šťávou
Kuřecí směs s chřestem rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s jasmínovou rýží.