Kuřecí směs s chřestem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
2 ks cibule
200 - 250 ml kuřecí vývar
500 g kuřecí prsa
1 lžička čerstvý zázvor
citronová šťáva
1 lžička kukuřičný škrob
mletý černý pepř
500 g zelený chřest
1 - 2 lžíce omáčka teriyaki

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme, zlehka naklepeme a nakrájíme na kousky. Maso mírně osolíme a opepříme. Chřest omyjeme, odkrojíme spodní dřevnaté konce stonků a nakrájíme na špalíčky asi 1,5 cm dlouhé. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kostičky a oloupaný česnek nasekáme nadrobno. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme. Ve 2 - 3 lžících vody rozmícháme kukuřičný škrob

  2. Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibulku s česnekem a zázvorem. Pak přidáme nakrájený chřest a při střední teplotě za stálého míchání vše restujeme, dokud chřest nebude akorát na skus

  3. V hluboké pánvi na oleji opečeme při střední teplotě kousky kuřecího masa doměkka. Pak k masu vmícháme orestovaný chřest a vše za stálého míchání podlijeme vývarem. Kuřecí směs ochutíme omáčkou teriyaki a zahustíme máčeným kukuřičným škrobem. Vše krátce povaříme do zhoustnutí a podle chuti osolíme a okyselíme čerstvou citronovou šťávou

  4. Kuřecí směs s chřestem rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!