Kuřecí steak s jablky a zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 lžíce olivový olej 500 g kuřecí prsa 1 dl suché bílé víno 1 svazek jarní cibulka 1/2 lžičky drcený barevný pepř 1 ks velká červená paprika 1 ks velká zelená paprika 1 - 2 lžičky italská sůl 1 ks střední jablko 1/2 ks bio citron
Postup Kuřecí steak s jablky a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme, naklepeme, silně potřeme italskou solí se směsí bylinek a pokapeme olejem. Takto naložené maso necháme přes noc rozležet
Jablka omyjeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme. Jedno jablíčko na tenká kolečka, druhé na kostičky. Jarní cibulku opláchneme, osušíme a nakrájíme nadrobno i s natí. Zeleninu zbavíme středu a nakrájíme na kostičky
Na oleji nejprve na oleji zprudka osmahneme zeleninu s jablíčky. Posypeme bylinkovou solí a opepříme, mícháme, až zelenina chytne barvu, ale zůstane křehká. Vyjmeme a na vypečeném oleji osmahneme kolečka jablek. Dáme je stranou na talířek. Pánev doplníme opět o trochu oleje a na něm osmahneme po obou stranách kuřecí plátky. Podlijeme vínem, přidáme tenké čtvrtky bio citronu a pod pokličkou necháme pár minut podusit. Pak opět přidáme na teplotě a víno necháme skoro vypařit, vsypeme zeleninu, promícháme a nakonec ještě opepříme
Kuřecí steak dáme na talíř, obložíme jablky se zeleninou a ozdobíme kolečky osmahnutých jablek, případně citronem. Podáváme s bramborem, hranolky, ale nám chutná i s rýží.