Kuskus s tuňákem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/2 ks citron olivový olej 1 - 1,5 hrnek vroucí voda 2 lžíce smetana na vaření bylinková sůl 1 plechovka tuňáková drť v oleji 200 g celozrnný kuskus 2 lžíce pravá sójová omáčka 1/2 balíčku pasta carbonara 3 - 4 špetky tuniský saffron
Postup Kuskus s tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Základem receptu je celozrnný kuskus, který připravíme velmi jednoduše. Nasypeme ho do větší misky a zalijeme vroucí vodou. Už v tuto chvíli přisypeme bylinkovou sůl pro ochucení a vmícháme asi lžíci až dvě extra panenského olivového oleje. Přikryjeme pokličkou a necháme 10 - 15 minut stát (nabobtnat)
Mezitím si otevřeme konzervu tuňáka a slijeme olej. Z půlky většího citronu vymačkáme šťávu. Smetanu na vaření promícháme s práškem "pasta carbonara", který se běžně používá na přípravu špaget, krátce prohřejeme, aby se směs rozpustila
Připravený kuskus promícháme s tuňákem. Vmícháme smetanový základ, zakapeme citronovou šťávou, sójovou omáčkou a důkladně promícháme. Nakonec přidáme tuniské koření safron (sušené červené kousíčky šafránu). Ještě jednou promícháme
Kuskus s tuňákem podáváme jako studený hlavní chod. Nejlépe se hodí na večeři. Můžeme doplnit zeleninou, olivami apod.