Kuskus s tuňákem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 ks citron
olivový olej
1 - 1,5 hrnek vroucí voda
2 lžíce smetana na vaření
bylinková sůl
1 plechovka tuňáková drť v oleji
200 g celozrnný kuskus
2 lžíce pravá sójová omáčka
1/2 balíčku pasta carbonara
3 - 4 špetky tuniský saffron

Postup přípravy receptu

  1. Základem receptu je celozrnný kuskus, který připravíme velmi jednoduše. Nasypeme ho do větší misky a zalijeme vroucí vodou. Už v tuto chvíli přisypeme bylinkovou sůl pro ochucení a vmícháme asi lžíci až dvě extra panenského olivového oleje. Přikryjeme pokličkou a necháme 10 - 15 minut stát (nabobtnat)

  2. Mezitím si otevřeme konzervu tuňáka a slijeme olej. Z půlky většího citronu vymačkáme šťávu. Smetanu na vaření promícháme s práškem "pasta carbonara", který se běžně používá na přípravu špaget, krátce prohřejeme, aby se směs rozpustila

  3. Připravený kuskus promícháme s tuňákem. Vmícháme smetanový základ, zakapeme citronovou šťávou, sójovou omáčkou a důkladně promícháme. Nakonec přidáme tuniské koření safron (sušené červené kousíčky šafránu). Ještě jednou promícháme

  4. Kuskus s tuňákem podáváme jako studený hlavní chod. Nejlépe se hodí na večeři. Můžeme doplnit zeleninou, olivami apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!