Kuskusové rizoto recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce olej petrželka voda vegeta libeček 1,5 hrnek kuskus 1/2 plechovky sterilovaná kukuřice 3 - 4 lžíce tatarská omáčka 1/2 plechovky sterilovaný hrášek 1 kostka bujon 1/2 balíčku sója
Postup Kuskusové rizoto
Postup přípravy receptu
-
Kuskus vsypeme do misky a zalijeme vroucí vodou. Přidáme asi lžičku vegety a olej. Přikryjeme pokličkou a necháme pár minut stát (podle návodu na obalu), až se všechna voda vsákne
Zeleninu slijeme, sóju uvaříme ve vodě ochucené bujonem doměkka. Vaříme zhruba 18 minut, scedíme a vymačkáme přebytečnou vodu
Kuskus vsypeme do velké mísy, přidáme sóju, hrášek, kukuřici a začneme dochucovat. Použijeme petrželku, libeček a nakonec vmícháme tatarskou omáčku
Kuskusové rizoto podáváme teplé i studené. Podle chuti ještě před servírováním sypeme sýrem.