Kuskusové rizoto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
petrželka
voda
vegeta
libeček
1,5 hrnek kuskus
1/2 plechovky sterilovaná kukuřice
3 - 4 lžíce tatarská omáčka
1/2 plechovky sterilovaný hrášek
1 kostka bujon
1/2 balíčku sója

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus vsypeme do misky a zalijeme vroucí vodou. Přidáme asi lžičku vegety a olej. Přikryjeme pokličkou a necháme pár minut stát (podle návodu na obalu), až se všechna voda vsákne

  2. Zeleninu slijeme, sóju uvaříme ve vodě ochucené bujonem doměkka. Vaříme zhruba 18 minut, scedíme a vymačkáme přebytečnou vodu

  3. Kuskus vsypeme do velké mísy, přidáme sóju, hrášek, kukuřici a začneme dochucovat. Použijeme petrželku, libeček a nakonec vmícháme tatarskou omáčku

  4. Kuskusové rizoto podáváme teplé i studené. Podle chuti ještě před servírováním sypeme sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!