Kuskusový moučník s citrusovou chutí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém 60 g cukr 1 špetka sůl 3 ks žloutek 350 g mléko 30 g hladká mouka směs 70 g cukr 1 lžíce olej 15 g máslo 1 ks citron 140 g kuskus 1 ks grep
Postup Kuskusový moučník s citrusovou chutí recept
Postup přípravy receptu
-
V hrnci s těžkým dnem přivedeme k varu mléko se špetkou soli. Na krém vyšleháme v míse žloutky s cukrem a moukou. Nesmíme mít hrudky.
Do horkého mléka zamícháme vyšlehanou žloutkovou hmotu a přivedeme k varu. Mícháme, dokud nám mléko nezhoustne. Husté mléko odstavíme, necháme vychladnout a občas promícháváme.
Vymačkáme šťávu z citronu a grepu. Vezmeme si odměrku a vlijeme do ní citrusovou šťávu s přidáním vody tak, abychom naměřili 160 ml. Citrusovou šťávu přivedeme k varu, vypneme a vsypeme kuskus s jednou lžící oleje. Přikrytý kuskus necháme 5 minut bobtnat.
Nabobtnalý kuskus promícháme vidličkou, vsypeme cukr a přidáme máslo. Promícháme ještě jednou a sladký kuskus přendáme k mléčné směsi, která již vychladla. Společně naposledy promícháme a kuskusové těsto uhladíme v kulaté formě nebo pekáčku.
Kuskusový moučník pečeme asi 45 minut v troubě předehřáté na 175 °C.
Kuskusový moučník necháme vychladnout, potom opatrně nakrájíme pocukrujeme a podáváme.