Kuskusový moučník s citrusovou chutí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
60 g cukr
1 špetka sůl
3 ks žloutek
350 g mléko
30 g hladká mouka
směs
70 g cukr
1 lžíce olej
15 g máslo
1 ks citron
140 g kuskus
1 ks grep

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci s těžkým dnem přivedeme k varu mléko se špetkou soli. Na krém vyšleháme v míse žloutky s cukrem a moukou. Nesmíme mít hrudky.

  2. Do horkého mléka zamícháme vyšlehanou žloutkovou hmotu a přivedeme k varu. Mícháme, dokud nám mléko nezhoustne. Husté mléko odstavíme, necháme vychladnout a občas promícháváme.

  3. Vymačkáme šťávu z citronu a grepu. Vezmeme si odměrku a vlijeme do ní citrusovou šťávu s přidáním vody tak, abychom naměřili 160 ml. Citrusovou šťávu přivedeme k varu, vypneme a vsypeme kuskus s jednou lžící oleje. Přikrytý kuskus necháme 5 minut bobtnat.

  4. Nabobtnalý kuskus promícháme vidličkou, vsypeme cukr a přidáme máslo. Promícháme ještě jednou a sladký kuskus přendáme k mléčné směsi, která již vychladla. Společně naposledy promícháme a kuskusové těsto uhladíme v kulaté formě nebo pekáčku.

  5. Kuskusový moučník pečeme asi 45 minut v troubě předehřáté na 175 °C.

  6. Kuskusový moučník necháme vychladnout, potom opatrně nakrájíme pocukrujeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!