Květák na divoko recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
1 ks cibule
1 ks květák
100 g sýr
2 lžičky kari koření
2 lžíce sójová omáčka
1-2 špetky chilli koření
0.5 lžičky mletý zázvor
mletý černý pepř
100 g dietní salám
2 stroužky drcený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Květák zbavíme listů a podle potřeby očistíme. Celý květák povaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut. Necháme ho vychladnout a rozebereme na menší růžičky. Cibuli očistíme a nasekáme.

  2. Na oleji osmahneme cibuli a následně květák. Přidáme kari, dietní salám, chilli, červenou papriku, zázvor a drcený česnek. Květák na divoko osolíme a opepříme.

  3. Rozmícháme vejce a sójovou omáčku, zalijeme květák a již jen necháme srazit.

  4. Květák na divoko podáváme sypaný strouhaným sýrem. Bez salámu je pokrm vhodný pro vegetariány.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!