Květáko-pórková krémová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 30 g máslo 125 ml smetana 1 ks pórek 1 ks květák 0,5 lžiček mletý bílý pepř 1 l vývar z květáku
Postup Květáko-pórková krémová polévka
Postup přípravy receptu
-
Menší květák rozdělíme na růžičky, omyjeme a dáme vařit v osolené vodě. Velký pórek nakrájíme nadrobno
V druhém hrnci na másle podusíme nakrájený pórek. Když je pórek měkký, přidáme uvařený pokrájený květák a zalijeme vodou, ve kterém se květák vařil. Polévku krátce povaříme. Přidáme mletý bílý pepř a dochutíme solí
Polévku rozmixujeme v klasickém mixéru, který polévku promixuje lépe než tyčový mixér. Přidáme smetanu a dohladka promixovanou polévku necháme ještě krátce povařit
Květáko-pórkovou krémovou polévku ihned podáváme.