Květákové karbanátky s houbami 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžíce máslo
3 lžíce strouhanka
1 svazeček petrželka
0.3 l mléko
2 ks žemle
1 ks květák
100 g uzené maso
5 ks vařené brambory
300 g nakrájené houby
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
2 ks vejce
strouhanka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené očištěné houby krátce dusíme ve vlastní šťávě, pak přidáme máslo. Poté dusíme ještě dalších 10 minut.

  2. Očištěný a na růžičky rozdělený květák uvaříme téměř doměkka a necháme ho vychladnout.

  3. Žemle nakrájíme na plátky a zalijeme mlékem.

  4. Květák, žemle a uvařené brambory umeleme na masovém strojku. Do vzniklé hmoty přidáme dušené houby, vejce, uzené maso nakrájené nadrobno, sekanou petrželku, sůl, pepř a na zahuštění strouhanku.

  5. Směs dobře promícháme a tvoříme z ní karbanátky, které obalujeme v rozšlehaném vejci a strouhance.

  6. Opékáme je na oleji po obou stranách. Jsou křehké, a proto se musí opatrně obracet.

  7. Ke květákovým karbanátkům s houbami nám jako příloha postačí chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!