Květákové krokety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej na smažení
těsto
sůl
1 ks vejce
mléko
1 ks houska
1 ks květák
250 g uzenina
muškátový květ
na obalení
1-2 ks vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme ve slané vodě. Pak jej necháme vychladnout. Zatím si nakrájíme housku a namočíme ji v mléce. Salám nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Uvařený květák rozsekáme, přidáme uzeninu, namočenou housku, vejce a podle chuti sůl a muškátový květ. Směs dobře promícháme a prohněteme.

  3. Z květákové hmoty tvoříme kuličky, které mírně zploštíme. Krokety obalíme ve vejci a strouhance. Po obou stranách krokety osmažíme a ihned podáváme.

  4. Květákové krokety můžeme podávat jako hlavní chod, kde jsou vhodnou přílohou vařené brambory a zelenina, nebo jako přílohu k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!