Květákové krokety recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej na smažení těsto sůl 1 ks vejce mléko 1 ks houska 1 ks květák 250 g uzenina muškátový květ na obalení 1-2 ks vejce strouhanka
Postup Květákové krokety recept
Postup přípravy receptu
-
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme ve slané vodě. Pak jej necháme vychladnout. Zatím si nakrájíme housku a namočíme ji v mléce. Salám nakrájíme na drobné kostičky.
Uvařený květák rozsekáme, přidáme uzeninu, namočenou housku, vejce a podle chuti sůl a muškátový květ. Směs dobře promícháme a prohněteme.
Z květákové hmoty tvoříme kuličky, které mírně zploštíme. Krokety obalíme ve vejci a strouhance. Po obou stranách krokety osmažíme a ihned podáváme.
Květákové krokety můžeme podávat jako hlavní chod, kde jsou vhodnou přílohou vařené brambory a zelenina, nebo jako přílohu k masu.