Květákové lívance s klobáskou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 200 ml mléko 1 ks klobása 50 g eidam 160 g hladká mouka 1 menší květák podle potřeby olej podle chuti sůl pepř
Postup Květákové lívance s klobáskou recept
Postup přípravy receptu
-
Květák povaříme ve slané vodě. Rozmačkáme ho vidličkou na drobno.
Mouku, vejce a mléko rozšleháme v řidší těstíčko a přidáme ke květáku. Klobásku nakrájíme na kostičky a přimícháme do těstíčka. Vše promícháme, osolíme, opepříme. Podle chuti každého můžeme přidat bylinky.
Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran malé placičky, které ještě horké posypeme na jemno nastrouhaným sýrem.
Květákové lívance s klobáskou podáváme teplé. Pro vegetariány lze lívance připravit i bez klobásy.