Květákové lívance s klobáskou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
200 ml mléko
1 ks klobása
50 g eidam
160 g hladká mouka
1 menší květák
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Květák povaříme ve slané vodě. Rozmačkáme ho vidličkou na drobno.

  2. Mouku, vejce a mléko rozšleháme v řidší těstíčko a přidáme ke květáku. Klobásku nakrájíme na kostičky a přimícháme do těstíčka. Vše promícháme, osolíme, opepříme. Podle chuti každého můžeme přidat bylinky.

  3. Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran malé placičky, které ještě horké posypeme na jemno nastrouhaným sýrem.

  4. Květákové lívance s klobáskou podáváme teplé. Pro vegetariány lze lívance připravit i bez klobásy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!