Květákové ragú recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g máslo
6 ks brambory
2 lžíce hořčice
1 ks květák
2 ks jarní cibulka
1 hrnek smetana na vaření
podle chuti
sůl
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme ve slané vodě, poté květák necháme okapat. Brambory oloupeme a nakrájíme na drobnější kostičky.

  2. V pánvi rozehřejeme máslo a krátce osmahneme brambory. Zalijeme smetanou tak, aby brambory nebyly zcela ponořené, jen asi do 3/4. Přidáme lžíci až dvě oblíbené hořčice a cca 15 minut podusíme za občasného zamíchání. Měkké brambory osolíme, opepříme a přidáme růžičky květáku. Společně prohřejeme a dochutíme.

  3. Květákové ragú rozdělíme na talíře, posypeme drobně nakrájenou čerstvou jarní cibulkou, pažitkou či jinou bylinkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!