Květákové ragú recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g máslo 6 ks brambory 2 lžíce hořčice 1 ks květák 2 ks jarní cibulka 1 hrnek smetana na vaření podle chuti sůl mletý barevný pepř
Postup Květákové ragú recept
Postup přípravy receptu
-
Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme ve slané vodě, poté květák necháme okapat. Brambory oloupeme a nakrájíme na drobnější kostičky.
V pánvi rozehřejeme máslo a krátce osmahneme brambory. Zalijeme smetanou tak, aby brambory nebyly zcela ponořené, jen asi do 3/4. Přidáme lžíci až dvě oblíbené hořčice a cca 15 minut podusíme za občasného zamíchání. Měkké brambory osolíme, opepříme a přidáme růžičky květáku. Společně prohřejeme a dochutíme.
Květákové ragú rozdělíme na talíře, posypeme drobně nakrájenou čerstvou jarní cibulkou, pažitkou či jinou bylinkou a podáváme.