Květákový nákyp s tofu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 1 ks květák 2 ks tofu podle potřeby olej strouhanka otruby podle chuti sůl bylinky chilli muškátový květ mletý černý pepř
Postup Květákový nákyp s tofu recept
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě uvaříme skoro doměkka. Vodu slijeme a květák rozšťoucháme ve větší míse šťouchadlem na brambory, popřípadě rozsekáme nožem. Tofu - chilli a bazalkové nebo podle chuti - marinované, uzené či bílé nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle.
Nakrájené tofu přidáme ke květáku, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového květu, popřípadě i chilli koření, dále celá vejce nebo žloutky a sníh ušlehaný z bílků. Do květákového nákypu můžeme přidat i čerstvé či sušené bylinky (celerová i petrželová nať, bazalka apod.).
Pokud by byl nákyp příliš řídký, zahustíme ho otrubami (ovesné, pšeničné, špaldové) nebo strouhankou. Promíchaný nákyp dáme do pekáčku vymazaného olejem a vysypaném strouhankou a uhladíme.
Květákový nákyp s tofu pečeme asi 40 minut při 180 °C v elektrické troubě v nižší poloze.
Květákový nákyp s tofu podáváme jako hlavní chod k obědu nebo večeři.