Kynuté knedlíky dělobuchy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks žloutek
1 kostka droždí
2 lžičky cukr krupice
500 g polohrubá mouka
250 ml vlažné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Do hlubší mísy si dáme prosátou mouku se špetkou soli. Z poloviny vlažného mléka, asi 1/2 lžičky cukru a rozdrobených kvasnic necháme v hrnečku na teplém místě vzejít kvásek.

  2. Pak kvásek vlijeme do mísy k mouce, do zbylého mléka dáme 2 žloutky a znovu trošku cukru. Rozmícháme a přidáme do mísy, kde vše mícháme dohromady ručním šlehačem tak dlouho, až se těsto přestane lepit na stěny mísy. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme asi 1 hodinu kynout.

  3. Pak si lžící odebíráme malé hromádky, v dlaních je mírně roztáhneme, naplníme podle chuti marmeládou, tvarohovou náplní. Kynuté knedlíky zabalíme a dáme na vymazaný pařáček vařit asi 5 - 8 minut podle velikosti. Děláme je spíše menší, nad párou ještě vykynou a zvětší se.

  4. Kynuté knedlíky zkusíme špejlí, jestli jsou uvnitř hotové.

  5. Kynuté knedlíky dělobuchy na talíři sypeme cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem. Pokud se nesní hned, jsou chutné i za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!