Kynutý závin plněný špenátem, anglickou slaninou a hermelínem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička cukr
3 stroužky česnek
3 lžíce olej
sůl
1 ks vejce
1 ks vejce
strouhanka
2 dl mléko
20 g droždí
1 ks hermelín
250 g hladká mouka
tuk na vymazání
300 g anglická slanina
1 ks mražený špenát

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme kvásek z droždí, poloviny mléka, lžičky cukru a necháme na teplém místě vykynout. Do mísy dáme hladkou mouku, 1 vejce, trochu soli, 3 lžíce oleje, zbytek mléka a vzešlý kvásek. Necháme vykynout na teplém místě

  2. Po dobu kynutí si připravíme náplň do závinu. Na oleji osmahneme třetinu anglické slaniny nakrájenou na nudličky, přidáme špenát, utřený česnek se solí a pepř. Necháme vydusit vodu. Odstavíme a necháme vychladnout. Z vykynutého těsta vyválíme placku 1/2 cm tlustou. Propícháme jemně vidličkou. Posypeme slabě strouhankou, poklademe plátky anglické slaniny, potřeme připravenou špenátovou směsí a přidáme plátky hermelínu. Závin buď srolujeme nebo jen přehneme přes sebe. Znovu propíchneme na pár místech. Nachystaný kynutý závin potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme na vymazaném plechu ve vyhřáté troubě 1/2 hodiny při 150 °C

  3. Kynutý závin plněný špenátem, anglickou slaninou a hermelínem můžeme podávat ještě teplý nebo za studena, vždy chutná výborně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!