Lahodný perník bez vajec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej na vymazání
3 lžíce mouka na vysypání
těsto
1 hrnek cukr
1 hrnek olej
3 lžíce kakao
2 hrnky mléko
2 hrnky mouka
1 špetka kypřící prášek do pečiva
1 balíček kypřící prášek do perníku
poleva
4 kostky čokoláda
2 ks strouhaná čokoláda
na ozdobu
jahody
1 balíček smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Mouku a cukr zamícháme. Přidáme olej a mléko. Vše vyšleháme šlehačem a přidáme kypřící prášek do perníku a kypřící prášek do pečiva. Na konec přidáme kakao.

  2. Perníkové těsto vlijeme na vymazaný plech. Pečeme 10 minut při 200 °C, pak podle potřeby teplotu zmírníme a dopečeme. Až se perník dopeče, pocákáme ho rozpuštěnou čokoládou a na vše ještě nastrouháme čokoládu.

  3. Lahodný perník bez vajec podáváme se šlehačkou a navrchu s čerstvou jahodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!