Lahůdkový kapr recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
50 g šunka
1 dl smetana
4 porce kapr
1 dl bílé víno
120 g sterilované žampiony
podle potřeby
olej
máslo
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra opečeme na oleji, když je ryba zlatavá, z oleje jednotlivé porce vyjmeme.

  2. Žampiony slijeme a šunku nakrájíme na kostičky.

  3. Do vypečeného oleje přidáme máslo, kostičky šunky, plátky žampionů a všechno osmažíme. Potom přilijeme víno a smetanu a kapra vrátíme zpět. Omáčku dochutíme pepřem, utřeným česnekem, osolíme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

  4. Lahůdkového kapra podáváme s rýží, chlebem nebo opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!