Linecké cukroví s mandlemi a skořicí recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 250 g máslo 1 špetka skořice 3 lžíce mléko 250 g moučkový cukr 450 g hladká mouka 3 ks vaječný žloutek 1 špetka citronová kůra 50 g jemně mleté mandle 1 sklenice Rybízový džem Hamé
Postup Linecké cukroví s mandlemi a skořicí
Postup přípravy receptu
-
Hladkou mouku prosejeme do větší mísy, přidáme moučkový cukr, rozměklé máslo, žloutky, mléko, mleté mandle, skořici, citrónovou kůru a vše zpracujeme na hladké těsto
Těsto rozválíme na tenkou placku a pomocí vykrajovátek tvoříme požadované tvary. Do poloviny cukroví vykrojíme středy
Cukroví přeneseme na plechy vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 10 minut
Upečené linecké cukroví necháme vychladnout, spodní část cukroví potřeme Rybízovým džemem Hamé, přiklopíme vrchní částí a na závěr lehce pocukrujeme.