Linecké cukroví s mandlemi a skořicí recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

250 g máslo
1 špetka skořice
3 lžíce mléko
250 g moučkový cukr
450 g hladká mouka
3 ks vaječný žloutek
1 špetka citronová kůra
50 g jemně mleté mandle
1 sklenice Rybízový džem Hamé

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku prosejeme do větší mísy, přidáme moučkový cukr, rozměklé máslo, žloutky, mléko, mleté mandle, skořici, citrónovou kůru a vše zpracujeme na hladké těsto

  2. Těsto rozválíme na tenkou placku a pomocí vykrajovátek tvoříme požadované tvary. Do poloviny cukroví vykrojíme středy

  3. Cukroví přeneseme na plechy vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 10 minut

  4. Upečené linecké cukroví necháme vychladnout, spodní část cukroví potřeme Rybízovým džemem Hamé, přiklopíme vrchní částí a na závěr lehce pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!