Lahůdkový salát podle norem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
10 dkg rajčata
26 dkg brambory
10 dkg cibule
8 dkg celer
10 dkg hříbky nakládané v octě
marináda
9 dkg olej
10 dkg hořčice
podle chuti
sůl
ocet
worcester
nálev z hříbků

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, celer a vejce uvaříme a oloupeme.

  2. Vařené brambory, celer, vejce, čerstvá tuhá rajčata, sterilované hříbky a cibuli nakrájíme na stejnoměrné kostičky nebo plátky. Váha brambor a celeru je váha po uvaření. Množství surovin je asi na 1 kg salátu.

  3. Nakrájené suroviny přelijeme marinádou připravenou z oleje, octa, hořčice, worcesteru a soli. Použijeme i nálev z hříbků, vše dobře promícháme a postupně dochucujeme.

  4. Lahůdkový salát podle norem podáváme podle chuti samotný a také jako přílohu k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!