Lahůdkový salát s jablky a červenou řepou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
400 g jablko
1 svazek pažitka
1 svazeček kopr
500 g čekanka
150 g polníček
mletý bílý pepř
200 g sterilovaná okurka
1 lžička kremžská hořčice
4 lžíce ovocný ocet
375 g sterilovaná řepa

Postup přípravy receptu

  1. Čekanku očistíme, omyjeme, asi 8 pěkných vnějších listů odložíme a zbytek nakrájíme na proužky. Salát dobře opereme a necháme okapat. Mezitím omyjeme jablka, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké kroužky. Okurky nasekáme na kostičky a červenou řepu nakrájíme na větší kousky.

  2. Smícháme ocet, sůl, pepř a hořčici. Zašleháme olej. Kopr a pažitku opereme, vytřeme do sucha a jemně nasekáme. Bylinky pak vmícháme do hotového dresinku.

  3. Plátky jablek, listy čekanky a salát rozdělíme na čtyři talíře. Na to naaranžujeme promíchaný salát.

  4. Lahůdkový salát s jablky a červenou řepou nakonec přelijeme připravenou marinádou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!