Lahůdkový salát s jablky a červenou řepou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej sůl 400 g jablko 1 svazek pažitka 1 svazeček kopr 500 g čekanka 150 g polníček mletý bílý pepř 200 g sterilovaná okurka 1 lžička kremžská hořčice 4 lžíce ovocný ocet 375 g sterilovaná řepa
Postup Lahůdkový salát s jablky a červenou řepou recept
Postup přípravy receptu
-
Čekanku očistíme, omyjeme, asi 8 pěkných vnějších listů odložíme a zbytek nakrájíme na proužky. Salát dobře opereme a necháme okapat. Mezitím omyjeme jablka, odstraníme jadřince a nakrájíme na tenké kroužky. Okurky nasekáme na kostičky a červenou řepu nakrájíme na větší kousky.
Smícháme ocet, sůl, pepř a hořčici. Zašleháme olej. Kopr a pažitku opereme, vytřeme do sucha a jemně nasekáme. Bylinky pak vmícháme do hotového dresinku.
Plátky jablek, listy čekanky a salát rozdělíme na čtyři talíře. Na to naaranžujeme promíchaný salát.
Lahůdkový salát s jablky a červenou řepou nakonec přelijeme připravenou marinádou a podáváme.