Langoše ze zakysané smetany recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- česnek 2 lžičky sůl 1 ks vejce kečup 1 lžička cukr krupice 500 g hladká mouka 150 g zakysaná smetana olej na smažení tvrdý sýr tatarská omáčka 200 ml polotučné mléko 1/2 ks čerstvé droždí
Postup Langoše ze zakysané smetany
Postup přípravy receptu
-
Vlažné mléko nalijeme do mísy, přidáme rozdrobené droždí, lžičku cukru a promícháme. Do mléka přidáme také zakysanou smetanu, vejce a prosátou hladkou mouku. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny mísy. Těsto posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout
Mezitím si připravíme tvrdý sýr, který na jemném struhadle nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme
Z vykynutého těsta odkrajujeme kousky, uděláme z nich zhruba stejně velké bochánky, které necháme na vále ještě krátce kynout (10 minut). Každý bochánek roztáhneme na placku
Na pánvi rozpálíme velké množství oleje, langoše musí při smažení plavat
Do rozpáleného oleje opatrně vložíme langoš a smažíme po obou stranách dozlatova. Jde to velmi rychle. Osmažené langoše klademe na papírový ubrousek, odsajeme tak přebytečný tuk
Každý langoš podle chuti potřeme česnekem, kečupem nebo tatarskou omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem
Langoše podáváme ještě teplé jako sytou chuťovku i hlavní chod.