Langusta vařená recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl citrón 1/4 l olivový olej 1 až 2 ks langusta 1 dl vinný ocet 2 dl bílí vinný ocet pepř bílý mletý
Postup Langusta vařená
Postup přípravy receptu
-
Obstaráme si langustu (živou nebo mrtvou). Živé langustě nejprve stočíme ocas pod břicho a svážeme ji (aby nevyskočila z hrnce). Vložíme ji do vroucí osolené vody okyselené octem
Vaříme asi jednu hodinu (podle velikosti). To, že je langusta uvařená poznáme tak, že ji ulomíme jednu nožičku a vyberme maso. Je-li maso měké, bude hotová i celá langusta
Vyjmeme ji z vody, necháme vychladnout, a pak vybereme maso z krunýře. Nezapomeneme i na ocas a klepeta, kde je maso obzvláště chutné. V misce ušleháme olej se solí, pepřem a octem. Vznikne zálivka, kterou langustu polijeme a dozdobíme plátky citronu
Podáváme jako delikatesu.Foto: www.profimedia.cz