Sarma recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
máslo
2 ks cibule
1 konzerva rajčatový protlak
2 balíčky rýže
1 ks hlávkové zelí
mletý černý pepř
500 g míchané mleté maso
1 balení kysané zelí
1 kelímek smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme a necháme lehce vychladnout. Cibuli nakrájíme na jemno a česnek prolisujeme. Masovou náplň vytvoříme smícháním nakrájené cibule, prolisovaného česneku, mletého masa a rýže. Podle chuti dosolíme a dopepříme

  2. Zelné listy spaříme horkou vodou a rozložíme na linku. Na jednotlivé listy klademe vytvořenou masovou náplň a závitky pevně stočíme. Do hrnce nalijeme trochu oleje, dno zakryjeme kysaným zelím, na které klademe závitky

  3. Na rozehřátém másle osmažíme rajčatový protlak, smícháme se smetanou a vytvořenou směs vlijeme na zelí, obsah hrnce zalijeme vodou a dusíme cca 1 - 1,5 hodiny podle velikosti závitků

  4. Sarmu podáváme podle preferencí s vařeným bramborem či pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!