Lasagne a lá Bolognese recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
20 dkg šunka
1 ks cibule
1 balení lasagne
oregano
cukr moučka
10 dkg anglická slanina
2 konzervy rajský protlak
1 kg míchané mleté maso
20 dkg eidam 30%
2 sklenice boloňská omáčka
15 dkg parmigiano reggiano

Postup přípravy receptu

  1. Větší pánev pokapeme olejem a necháme rozehřát. Poté vsypeme na jemno nakrájenou cibuli a necháme zhnědnout. Vložíme mleté maso a důkladně orestujeme, neměl by zůstat žádný červený kus

  2. Jakmile je maso v celém objemu orestované, odstraníme vyškvařený tuk. Dále přidáme boloňskou omáčku, používám kupovanou, svoji nemám. Na mírném plameni promícháváme asi 5 minut pak odstraníme z ohně. Protlak přidáme do misky a podle chuti osladíme. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu

  3. Zapékací mísu potřeme olejem. Do vroucí vody vkládáme jednotlivě pláty těstovin. Každý necháme vařit pouze 10 vteřin a potom ihned vložíme na dno mísy. Jakmile je dno zakryté, přidáme boloňskou směs

  4. Opět zakryjeme těstovinami, další patro potřeme protlakem, poklademe eidamem a šunkou, poprášíme oreganem a zase přikryjeme těstovinami. Znova opakujeme boloňskou směs, těstoviny, protlak, eidam, šunku, oregano až do vyčerpání místa v míse. Na nejvrchnější patro těstovin naneseme slaninu a zasypeme parmazánem

  5. Lasagne s boloňskou omáčkou pečeme v troubě 20 minut při 200 °C

  6. Lasagne a lá Bolognese podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!