Lasagne a lá Bolognese recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 20 dkg šunka 1 ks cibule 1 balení lasagne oregano cukr moučka 10 dkg anglická slanina 2 konzervy rajský protlak 1 kg míchané mleté maso 20 dkg eidam 30% 2 sklenice boloňská omáčka 15 dkg parmigiano reggiano
Postup Lasagne a lá Bolognese
Postup přípravy receptu
-
Větší pánev pokapeme olejem a necháme rozehřát. Poté vsypeme na jemno nakrájenou cibuli a necháme zhnědnout. Vložíme mleté maso a důkladně orestujeme, neměl by zůstat žádný červený kus
Jakmile je maso v celém objemu orestované, odstraníme vyškvařený tuk. Dále přidáme boloňskou omáčku, používám kupovanou, svoji nemám. Na mírném plameni promícháváme asi 5 minut pak odstraníme z ohně. Protlak přidáme do misky a podle chuti osladíme. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu
Zapékací mísu potřeme olejem. Do vroucí vody vkládáme jednotlivě pláty těstovin. Každý necháme vařit pouze 10 vteřin a potom ihned vložíme na dno mísy. Jakmile je dno zakryté, přidáme boloňskou směs
Opět zakryjeme těstovinami, další patro potřeme protlakem, poklademe eidamem a šunkou, poprášíme oreganem a zase přikryjeme těstovinami. Znova opakujeme boloňskou směs, těstoviny, protlak, eidam, šunku, oregano až do vyčerpání místa v míse. Na nejvrchnější patro těstovin naneseme slaninu a zasypeme parmazánem
Lasagne s boloňskou omáčkou pečeme v troubě 20 minut při 200 °C
Lasagne a lá Bolognese podáváme jako chutný hlavní chod.