Lasagne alla bolognese recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 2 lžíce máslo 2 dl mléko 1 ks cibule 1 balíček lasagne 80 g parmazán 2 lžíce olivový olej 1 špetka mletá skořice 2 lžíce hladká mouka 1 špetka muškátový oříšek 1 špetka muškátový květ 1 plechovka loupaná rajčata 1 balíček mleté hovězí
Postup Lasagne alla bolognese recept
Postup přípravy receptu
-
Osmažíme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mleté hovězí maso a promícháváme, dokud není maso hotové. V průběhu přípravy přidáme sůl a pepř a také špetku muškátového oříšku. Přidáme rajčata, mohou být nakrájená, oloupaná čerstvá či z plechovky. Dusíme cca 30 minut, dokud není omáčka hladká. Přidáme trochu skořice a lžičku cukru. Omáčka by měla být sladkokyselá, chuť záleží na použitých rajčatech. Pokud je chuť mdlá, dochutíme rajčatovým protlakem.
Do zapékací misky postupně přidáváme syrové plátky lasagní a hotovou omáčku do pater, jak nám vyjde.
Bešamel si uděláme z másla a hladké mouky, světlou jíšku si rozmícháme ve studeném mléce. Osolíme a přidáme muškátový květ. Přilijeme na pekáček a posypeme strouhaným parmazánem.
Lasagne alla bolognese zapékáme při 170 °C, dokud povrch nezhnědne.