Lasagne bolognese recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček lasagne
směs
2 ks česnek
1 ks cibule
1 konzerva rajčatový protlak
300 g mleté hovězí maso
300 g mleté vepřové maso
2 konzervy konzervovaná rajčata
podle potřeby
olej
hladká mouka
podle chuti
sůl
cukr krystal
vinný ocet
omáčka
100 g máslo
0 l polotučné mléko
na ozdobu
100 g tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme tolik oleje, kolik ho potřebujeme pod cibuli. Cibuli nakrájíme nadrobno a smažíme na rozehřátém oleji dosklovata. Když je cibule hotová, přidáme mleté maso a důkladně promícháme. Maso ochutíme solí, cukrem a prolisovaným česnekem. Když začne maso hnědnout, vložíme krájená sterilovaná rajčata i se šťávou, zahustíme protlakem a dochutíme octem. Necháme pod pokličkou chvilku povařit.

  2. V malém hrnci necháme roztopit máslo, zahustíme ho moukou a mírně osolíme. Chvíli smažíme a poté přilijeme mléko na požadovanou hustotu, aby nám vznikl bešamel.

  3. Lasagne vkládáme do vařící vody, povaříme asi 7 minut, poté je scedíme a prolijeme studenou vodou. Jednotlivé plátky ihned oddělíme od sebe.

  4. Plech si vymažeme a poté na něj položíme vrstvu lasagní, potřeme masovou směsí a polijeme bešamelem. Takhle vyskládáme 4 vrstvy, dokud stačí lasagne a poslední vrstvu bešamelu posypeme sýrem.

  5. Lasagne dáme zapéct do trouby předehřáté na 200 °C asi na 30 minut.

  6. Lasagne bolognese podáváme ihned po dopečený na stůl jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!