Lasagne bolognese recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 balíček lasagne směs 2 ks česnek 1 ks cibule 1 konzerva rajčatový protlak 300 g mleté hovězí maso 300 g mleté vepřové maso 2 konzervy konzervovaná rajčata podle potřeby olej hladká mouka podle chuti sůl cukr krystal vinný ocet omáčka 100 g máslo 0 l polotučné mléko na ozdobu 100 g tvrdý sýr
Postup Lasagne bolognese recept
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce nalijeme tolik oleje, kolik ho potřebujeme pod cibuli. Cibuli nakrájíme nadrobno a smažíme na rozehřátém oleji dosklovata. Když je cibule hotová, přidáme mleté maso a důkladně promícháme. Maso ochutíme solí, cukrem a prolisovaným česnekem. Když začne maso hnědnout, vložíme krájená sterilovaná rajčata i se šťávou, zahustíme protlakem a dochutíme octem. Necháme pod pokličkou chvilku povařit.
V malém hrnci necháme roztopit máslo, zahustíme ho moukou a mírně osolíme. Chvíli smažíme a poté přilijeme mléko na požadovanou hustotu, aby nám vznikl bešamel.
Lasagne vkládáme do vařící vody, povaříme asi 7 minut, poté je scedíme a prolijeme studenou vodou. Jednotlivé plátky ihned oddělíme od sebe.
Plech si vymažeme a poté na něj položíme vrstvu lasagní, potřeme masovou směsí a polijeme bešamelem. Takhle vyskládáme 4 vrstvy, dokud stačí lasagne a poslední vrstvu bešamelu posypeme sýrem.
Lasagne dáme zapéct do trouby předehřáté na 200 °C asi na 30 minut.
Lasagne bolognese podáváme ihned po dopečený na stůl jako chutný hlavní chod.