Lasagne s boloňskou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 50 g hladká mouka muškátový oříšek 50 g tvrdý sýr 500 ml horké mléko omáčka 2 stroužky česnek 1 ks cibule 5 ks rajče 0.5 kostky masox 1 lžíce olivový olej 250 g mleté zadní hovězí maso podle potřeby 250 g pláty lasagní
Postup Lasagne s boloňskou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Na lasagne si budeme muset připravit bešamel, boloňskou omáčku a samotné těstoviny - lasagne.
Začneme boloňskou omáčkou: Na rozehřátém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, opepříme a ochutíme rozetřeným česnekem, přidáme kečup a rajčata, dle chuti můžeme přidat masox. Dusíme do měkka cca 15 - 25 minut podle druhu masa.
Pokračujeme bešamelovou omáčkou: Máslo rozpustíme společně s moukou promícháváme, přidáme horké mléko, ochutíme solí a muškátovým oříškem. Nakonec přidáme strouhaný sýr a bešamelovou omáčku povaříme cca 10 minut.
Uvaříme si lasagne. Lasagne vhazujeme po jedné do vroucí vody, vaříme cca 10 minut, vyjmeme a vložíme do studené vody.
Do zapékací mísy vkládáme postupně bešamelovou omáčku, boloňskou a pláty lasagní. Poslední vrstva je bešamelová omáčka a na ní plátky tvrdého sýru.
Lasagne s boloňskou omáčkou zapékáme při 200 °C asi 30 - 40 minut.