Lasagne s boloňskou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
50 g hladká mouka
muškátový oříšek
50 g tvrdý sýr
500 ml horké mléko
omáčka
2 stroužky česnek
1 ks cibule
5 ks rajče
0.5 kostky masox
1 lžíce olivový olej
250 g mleté zadní hovězí maso
podle potřeby
250 g pláty lasagní

Postup přípravy receptu

  1. Na lasagne si budeme muset připravit bešamel, boloňskou omáčku a samotné těstoviny - lasagne.

  2. Začneme boloňskou omáčkou: Na rozehřátém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, opepříme a ochutíme rozetřeným česnekem, přidáme kečup a rajčata, dle chuti můžeme přidat masox. Dusíme do měkka cca 15 - 25 minut podle druhu masa.

  3. Pokračujeme bešamelovou omáčkou: Máslo rozpustíme společně s moukou promícháváme, přidáme horké mléko, ochutíme solí a muškátovým oříškem. Nakonec přidáme strouhaný sýr a bešamelovou omáčku povaříme cca 10 minut.

  4. Uvaříme si lasagne. Lasagne vhazujeme po jedné do vroucí vody, vaříme cca 10 minut, vyjmeme a vložíme do studené vody.

  5. Do zapékací mísy vkládáme postupně bešamelovou omáčku, boloňskou a pláty lasagní. Poslední vrstva je bešamelová omáčka a na ní plátky tvrdého sýru.

  6. Lasagne s boloňskou omáčkou zapékáme při 200 °C asi 30 - 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!