Lasagne s brokolicí a mozarelou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g brokolice
2 ks šalotka
200 g hrášek mražený
200 g mozzarella
12 ks plátky lasagne barilla
podle chuti
sůl
omáčka
40 g máslo
750 ml mléko
40 g mouka hladká
1 špetka strouhaný muškátový oříšek
podle potřeby
máslo
parmazán
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Umytou brokolici rozdělíme na růžičky.

  2. Očištěnou šalotku lehce na másle orestujeme, přidáme brokolici s hráškem a vaříme na vysoké teplotě na pár minut. Odendáme a dochutíme solí.

  3. Z másla, mouky a horkého mléka si připravíme bešamelovou omáčku. Odendáme a dochutíme solí, špetkou muškátového nastrouhaného oříšku.

  4. Mísu na pečení pokapeme olivovým olejem, nalijeme trošku bešamelu a položíme připravené (předvařené) plátky lasagní. Přikryjeme zeleninou, nastrouhanou nahrubo mozzarellou a bešamelovou omáčkou. Postup opakujeme do vyčerpání surovin.

  5. Poslední vrstvu ukončíme bešamelem, který posypeme nastrouhanou mozzarellou a parmazánem.

  6. Lasagne vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů asi 20 minut-do zlatova.

  7. Lasagně s brokolicí a mozzarellou podáváme jako hlavní chod, který nás zaručeně zasytí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!