Lasagne s lilky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 400 g cuketa 800 g lilek 220 g mozzarella 60 g parmazán 25 g bylinkové máslo 400 ml bešamelová omáčka 400 g drcená rajčata 6 plátků zelené lasagne podle chuti sůl oregano mletý pepř podle potřeby olivový olej
Postup Lasagne s lilky recept
Postup přípravy receptu
-
Lilky nakrájíme na plátky a po osolení je necháme vypotit. V rozpáleném oleji je potom opečeme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, stejně tak mladé cukety, kterým však slupku ponecháme. Mozzarellu scedíme a nakrájíme na plátky.
Na pánvi rozpustíme bylinkové máslo a česnekem a opečeme na něm plátky cukety. Orestovanou zeleninu osušíme.
Zapékací misku vymažeme a na dno dáme plátky lasagní. Na ně rozložíme půlku lilků a cuket, ochutíme bylinkami a kořením, posypeme polovinou mozzarelly, pokryjeme půlkou drcených rajčat a překryjeme pláty lasagní. Postup zopakujeme a na závěr vše zalijeme bešamelovou omáčkou, posypeme oreganem a nastrouhaným parmazánem.
Lasagne s lilky zapékáme při 220 °C asi půl hodiny, až je povrch zlatavý. Necháme krátce vychladnout a podáváme jako hlavní chod.
Poznámka: Lasagne můžeme použít samozřejmě i klasické, zelená barva lasagní je spíše pro efekt.