Lečo na topince recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
5 ks paprika
1 ks cibule
4 plátky chléb
5 ks rajče
na ozdobu
100 g sýr
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme najemno, papriku na nudličky a rajčata překrájíme na menší kousky.

  2. Na másle nebo na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme papriku a dusíme do poloměkka. Pak přidáme pokrájená rajčata, osolíme a dusíme tak dlouho, až se vysmahne veškerá voda.

  3. Na oleji připravíme klasické topinky, které osolíme a potřeme vydatně česnekem. Na hotové topinky dáme ještě teplé lečo a nastrouhaný sýr.

  4. Lečo na topince podáváme s čerstvou zeleninou. Do směsi leča můžeme přidat i strouhaný měkký salám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!