Lečo s čabajskou klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
2 ks střední cibule
4 ks velké rajče
1 lžička mletá sladká paprika
0.5 lžičky mletá pálivá paprika
6 ks větší zelená paprika
250 g čabajská klobása
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Papriky a rajčata umyjeme, papriky zbavíme semínek a obojí nakrájíme na menší kousky. Cibuli a klobásu oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.

  2. Ve větším hrnci rozehřejeme olej, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, hrnec stáhneme z ohně, aby se snížila teplota tuku. Zaprášíme mletou sladkou i štiplavou paprikou. Přidáme nakrájené papriky, rajčata a nakrájenou klobásu. Osolíme, okořeníme a dusíme doměkka. Občas zamícháme a dusíme, dokud nebude zelenina měkká a šťáva částečně vydušená. Nakonec lečo dochutíme solí a kořením.

  3. Lečo s čabajskou klobásou podáváme jako lehkou večeři s uvařenou rýží nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!