Ledový kokosový dezert recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g cukr 2 ks limetka 400 g smetana ke šlehání 400 g kokosové mléko 12 g želatinové plátky na ozdobu jahody limetka
Postup Ledový kokosový dezert recept
Postup přípravy receptu
-
Želatinové plátky rozpustíme v ledové vodě. U mléka, pokud je potřeba, přecedíme.
Do mísy nalijeme studenou čerstvou smetanu, kterou promícháme s cukrem a dobře našleháme. Jakmile je smetana dobře našlehaná, přidáme limetkovou kůru.
Z ostrouhané limetky vymačkáme šťávu.
Půlku kokosového mléka nalijeme do kastrůlku, přidáme limetkovou šťávu a ohřejeme. Do mléka přidáme vyždímanou želatinu, odstavíme a promícháme, dokud se želatina dobře nerozpustí a nemáme hrudky.
Mléko se želatinou smísíme se zbytkem mléka a dobře promícháme. Do kokosového mléka pomalu přidáváme po lžících našlehanou smetanu a promícháváme.
Formu používám na plum cake s obsahem 1,3 l. Naběračkou pomalu kokosovou směs pokládáme do formy a jakmile je naplněná, přikryjeme transparentní folií.
Formu s kokosovou směsí uložíme do mrazáku minimálně na 6 hodin, nejlépe však přes noc.
Ledový kokosový dezert ihned po vyndání z mrazáku vyklopíme. Pomůžeme si tím, že spodek formy namočíme narychlo do horké vody. Ledový kokosový dezert podáváme jako občerstvení při letních dnech, zdobíme jahůdkami a plátečky limetky.