Ledový kokosový dezert recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
2 ks limetka
400 g smetana ke šlehání
400 g kokosové mléko
12 g želatinové plátky
na ozdobu
jahody
limetka

Postup přípravy receptu

  1. Želatinové plátky rozpustíme v ledové vodě. U mléka, pokud je potřeba, přecedíme.

  2. Do mísy nalijeme studenou čerstvou smetanu, kterou promícháme s cukrem a dobře našleháme. Jakmile je smetana dobře našlehaná, přidáme limetkovou kůru.

  3. Z ostrouhané limetky vymačkáme šťávu.

  4. Půlku kokosového mléka nalijeme do kastrůlku, přidáme limetkovou šťávu a ohřejeme. Do mléka přidáme vyždímanou želatinu, odstavíme a promícháme, dokud se želatina dobře nerozpustí a nemáme hrudky.

  5. Mléko se želatinou smísíme se zbytkem mléka a dobře promícháme. Do kokosového mléka pomalu přidáváme po lžících našlehanou smetanu a promícháváme.

  6. Formu používám na plum cake s obsahem 1,3 l. Naběračkou pomalu kokosovou směs pokládáme do formy a jakmile je naplněná, přikryjeme transparentní folií.

  7. Formu s kokosovou směsí uložíme do mrazáku minimálně na 6 hodin, nejlépe však přes noc.

  8. Ledový kokosový dezert ihned po vyndání z mrazáku vyklopíme. Pomůžeme si tím, že spodek formy namočíme narychlo do horké vody. Ledový kokosový dezert podáváme jako občerstvení při letních dnech, zdobíme jahůdkami a plátečky limetky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!