Lehká rajčatová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžičky máslo 2-3 ks rajče 1 ks střední cibule 1 ks střední mrkev podle chuti sůl bazalka podle potřeby zeleninový vývar
Postup Lehká rajčatová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Mrkev oškrábeme a nastrouháme.
Na másle osmahneme cibulku spolu s nastrouhanou mrkví. Až je cibulka osmahlá, přidáme na kousky nakrájená rajčata. Kdo nemá rád slupku, musí prvně rajčata spařit a oloupat. Ještě přidáme bazalku - čerstvou nebo sušenou. Rajčata dusíme do změknutí tuhých vnitřků. Potom zalijeme zeleninovým vývarem a polévku dochutíme solí.
Lehká rajčatová polévka chutná teplá i studená. A je velmi zdravá!
Před podáváním je možno na každou porci rajčatové polévky nastrouhat trochu parmazánu.