Lehká zelňačka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks brambory 1 ks celer 4 ks rajče 1 ks petržel 1 kostka masox 2 ks větší cibule 3 ks červená paprika 1 hlávka bílé zelí 3 ks větší mrkev podle chuti sůl chilli paprička podle potřeby voda
Postup Lehká zelňačka recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu omyjeme, zbavíme stopek a natí. Zelí, celer a papriku nakrájíme na tenké nudličky. Mrkev, petržel a cibuli na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
Zeleninu dáme do většího hrnce (kromě brambor), zalijeme vodou tak, aby byla veškerá zelenina zcela ponořena. Vaříme, přidáme masox a sůl.
Lehkou zelňačku vaříme asi 30 minut, nakonec přidáme brambory a vaříme do změknutí asi dalších 15 minut. Kdo má rád ostřejší, přidá společně s bramborami i chilli papričku.
Tuto dietní zeleninovou polévku podáváme i jako hlavní chod.