Lehká zelňačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks brambory
1 ks celer
4 ks rajče
1 ks petržel
1 kostka masox
2 ks větší cibule
3 ks červená paprika
1 hlávka bílé zelí
3 ks větší mrkev
podle chuti
sůl
chilli paprička
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu omyjeme, zbavíme stopek a natí. Zelí, celer a papriku nakrájíme na tenké nudličky. Mrkev, petržel a cibuli na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Zeleninu dáme do většího hrnce (kromě brambor), zalijeme vodou tak, aby byla veškerá zelenina zcela ponořena. Vaříme, přidáme masox a sůl.

  3. Lehkou zelňačku vaříme asi 30 minut, nakonec přidáme brambory a vaříme do změknutí asi dalších 15 minut. Kdo má rád ostřejší, přidá společně s bramborami i chilli papričku.

  4. Tuto dietní zeleninovou polévku podáváme i jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!