Lehká žlutá polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 130 g žampiony mletý bílý pepř 100 g smetana ke šlehání 750 ml zeleninový vývar (z kostky) 4 ks velká žlutá paprika na ozdobu 2 snítky petrželka 2 snítky tymián
Postup Lehká žlutá polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Papriky zbavíme zrníček, tři papriky rozkrájíme na kostky a necháme je ve vroucím vývaru 15 minut vařit.
Zbylou papriku nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na rozehřátém másle. Ochutíme solí i pepřem, přidáme papriku a dvě minuty ji podusíme.
Vývar s paprikou rozmixujeme, vmícháme žampiony s orestovanou paprikou a uvedeme do varu. Podle chuti osolíme i opepříme a polévku zjemníme smetanou.
Lehkou žlutou polévku rozdělíme do talířů a posypeme lístky tymiánu a petrželky.