Lehká žlutá polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
130 g žampiony
mletý bílý pepř
100 g smetana ke šlehání
750 ml zeleninový vývar (z kostky)
4 ks velká žlutá paprika
na ozdobu
2 snítky petrželka
2 snítky tymián

Postup přípravy receptu

  1. Papriky zbavíme zrníček, tři papriky rozkrájíme na kostky a necháme je ve vroucím vývaru 15 minut vařit.

  2. Zbylou papriku nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na rozehřátém másle. Ochutíme solí i pepřem, přidáme papriku a dvě minuty ji podusíme.

  3. Vývar s paprikou rozmixujeme, vmícháme žampiony s orestovanou paprikou a uvedeme do varu. Podle chuti osolíme i opepříme a polévku zjemníme smetanou.

  4. Lehkou žlutou polévku rozdělíme do talířů a posypeme lístky tymiánu a petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!