Indická jehněčí masala recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
6 lžic olej
1,5 lžička sůl
1 ks cibule
1 lžíce zázvor
máta
2 dl bílý jogurt
chilli koření
600 g jehněčí kýta
2 dl kokosové mléko
1 plechovka konzervovaná rajčata
2 lžíce garam masala

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí maso odblaníme, nakrájíme na 2 cm velké kostky, dobře smícháme s jednou lžící garam masaly a jednou lžičkou soli, tak aby byl každý kousek kořením obalený. Poté přimícháme jogurt. Necháme minimálně 30 minut odležet v lednici. Můžeme nechat odležet i přes noc, v tom případě nesolit! Maso by pustilo šťávu. Druhý den osolíme těsně před restováním

  2. Velkou cibuli očistíme a nakrájíme na jemno. Česnek očistíme, rozdrtíme nebo prolisujeme. Čerstvý zázvor nastrouháme na jemno

  3. Na nepřilnavé pánvi dobře rozehřejeme 4 lžíce oleje a zprudka orestujeme marinované maso, tak aby se po stranách zatáhlo. Uvnitř musí zůstat krvavé. Vyjmeme a dáme stranou. Na stejné pánvi a na středním plameni rozehřejeme 2 lžíce oleje, vložíme cibuli nakrájenou na jemno, lžičku soli a restujeme asi 10 minut do světlehnědé barvy. Ubereme plamen a přidáme rozdrcený česnek a nastrouhaný zázvor

  4. Pozvolna restujeme asi 1 minutu. Přidáme loupaná a nakrájená rajčata, posypeme druhou lžící garam masaly a špetkou chilli. Zamícháme a dusíme, až se odpaří tekutina, stačí asi 10 - 15 minut. Přilijeme kokosové mléko, necháme provařit a vložíme orestované maso, necháme 2 minuty podusit, vypneme oheň a necháme několik minut odpočinout. Indickou jehněčí masalu ozdobíme čerstvou mátovou nebo koriandrovou natí

  5. Indickou jehněčí masalu podáváme s basmati rýží anebo plackami chapati

  6. Můžeme podávat také s chutným a kořeněným chutney z kaki.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!