Hrachová kaše s uzeným masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl majoránka 2 ks cibule 150 g sádlo 1 lžíce hladká mouka 500 g uzené maso mletý černý pepř 500 g loupaný hrách
Postup Hrachová kaše s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme, jednu nakrájíme nadrobno a druhou na kolečka. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova. Česnek oloupeme a rozetřeme
Hrách pořádně propláchneme pod tekoucí horkou vodou a dáme vařit. Vaříme tak dlouho, dokud se hrách zcela nerozvaří. Poté ho rozšleháme metličkou, přidáme osmaženou cibuli, dolijeme podle potřeby vodou, zavaříme, dohustíme hladkou moukou, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, rozetřený česnek a za stálého míchání provařujeme
Plátky uzeného masa opečeme zvolna na sádle po obou stranách. Opečené maso vyjmeme, do zbylého tuku vsypeme cibuli nakrájenou na kolečka a osmažíme dorůžova. Na talíř servírujeme hrachovou kaši, na ni položíme plátek uzeného masa a přidáme osmaženou cibuli
Hrachovou kaši s uzeným masem podáváme s čerstvým chlebem.