Lehký hráškový krém recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
3 stroužky česnek
1 plátek máslo
0 l voda
1 lžička olivový olej
0 kg mražený hrášek
1 lžíce citronová štáva
podle chuti
sůl
houska
bazalka
parmazán
mletý černý pepř
olomoucké tvarůžky
Postup Lehký hráškový krém recept
Postup přípravy receptu
-
Mražený hrášek vaříme 10 minut ve 3/4 litru vody s lžící olivového oleje, nakrájeným česnekem, špetkou soli a pepře. Popřípadě místo vody můžeme použít kuřecí vývar. Polévka by si měla zachovat jasně zelenou barvu.
Poté vše rozmixujeme tyčovým mixerem do hladké konzistence. Dochutíme bazalkou, citronovou šťávou, zjemníme plátkem másla a dostatečně prohřejeme.
Lehký hráškový krém můžeme podávat s na kostičky nakrájenou a nasucho opečenou houskou a strouhaným parmazánem. Sýr lze nahradit tvarůžky a nakrájená opečená houska se může vynechat.