Lehký hráškový krém recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 plátek máslo 0 l voda 1 lžička olivový olej 0 kg mražený hrášek 1 lžíce citronová štáva podle chuti sůl houska bazalka parmazán mletý černý pepř olomoucké tvarůžky
Postup Lehký hráškový krém recept
Postup přípravy receptu
-
Mražený hrášek vaříme 10 minut ve 3/4 litru vody s lžící olivového oleje, nakrájeným česnekem, špetkou soli a pepře. Popřípadě místo vody můžeme použít kuřecí vývar. Polévka by si měla zachovat jasně zelenou barvu.
Poté vše rozmixujeme tyčovým mixerem do hladké konzistence. Dochutíme bazalkou, citronovou šťávou, zjemníme plátkem másla a dostatečně prohřejeme.
Lehký hráškový krém můžeme podávat s na kostičky nakrájenou a nasucho opečenou houskou a strouhaným parmazánem. Sýr lze nahradit tvarůžky a nakrájená opečená houska se může vynechat.