Pečené bramborové pyré recept
Apetit Recepty přílohyPostup Pečené bramborové pyré
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a odebereme požadované množství. Brambory omyjeme, rozkrájíme a dáme vařit do osolené vody
Do téměř rozvařených, osolených a scezených brambor zašťoucháme nejprve máslo. Pak přiléváme horké mléko. Metlou vyšleháme do hladkého pevného a lehkého pyré. Dochutit můžeme solí a pepřem
Plech vyložíme pečícím papírem a troubu rozehřejeme na 200 °C. Pyré necháme částečně zchladnout. Naplníme jím cukrářský pytlík. Bramborové pyré nastříkáme na připravený plech, vložíme do trouby a pečeme, až začne pyré zlátnout
Pečené bramborové pyré podáváme nejlépe s dorůžova pečeným hřbetem muflona, karamelizovanými kaštany a ostružinovým demi-glace.