Lehký jahodový pohár recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 10 lžic mléko 100 g jahody 5 g cukr krystal 0,5 balíčků vanilkový cukr 60 g měkký tvaroh 1 balíček želé
Postup Lehký jahodový pohár
Postup přípravy receptu
-
Jahody musíme mít čerstvé, jinak to není ono. Nejdříve je opereme a zbavíme stopek. Jednu hezkou jahodu si necháme na ozdobu. Jahody nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do mísy, promícháme je s krystalovým cukrem a rozmixujeme na pyré
Želé připravíme podle návodu na sáčku a necháme chvíli chladnout. Mezitím vložíme do mísy tvaroh, 10 lžic mléka a přisypeme vanilkový cukr. Tvaroh zpracujeme mixérem, aby se vše dobře promísilo. Připravíme si cukrářský rukáv a naplníme jej tvarohem
Sklenky na šampaňské začneme plnit nejdříve tvarohem, který dáme na dno. Na vrch pak dlouhou lžící dáme jahodové pyré. Vršek poháru lehce zalijeme želatinou, odloženou jahodu rozkrojíme a poháry dozdobíme. Pokud nechceme, aby jahoda rychle ztratila svou čerstvost, můžeme ji také lehce polít želatinou
Lehký jahodový pohár uchováváme v lednici přikrytý potravinářskou fólií.