Lehký zeleninový závin recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
1 ks vejce
4 lžíce máslo
majoránka
0.2 l voda
máta
3 lžíce jíška
pepř
330 g listové těsto
černý pepř
450 g mražená zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném oleji orestujeme zeleninu. Osolíme, opepříme a přidáme trochu čerstvé majoránky a máty. Pokud nesolíte, můžete přidat trochu vegety. Opět chvilku restujeme, aby zelenina trochu voněla kořením, a zalejeme vodou. Zeleninu dusíme za občasného míchání zhruba2-3 minuty. Po té zeleninu zahustíme a ještě chvilku vaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.

  2. Listové těsto vyválíme, naskládáme na něj zeleninovu směs (výška 3 - 4 cm) a těsto svineme. Konce potřeme vejcem, pevně spojíme a celý závin potřeme vejcem. Závin položíme na máslem vymazaný plech nebo pečící papír.

  3. Závin vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut při 200°C nebo 20 minut při 150°C.

  4. Upečený závin vydáme, necháme vychladnout a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!