Lehký zeleninový závin recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej sůl 1 ks vejce 4 lžíce máslo majoránka 0.2 l voda máta 3 lžíce jíška pepř 330 g listové těsto černý pepř 450 g mražená zelenina
Postup Lehký zeleninový závin recept
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném oleji orestujeme zeleninu. Osolíme, opepříme a přidáme trochu čerstvé majoránky a máty. Pokud nesolíte, můžete přidat trochu vegety. Opět chvilku restujeme, aby zelenina trochu voněla kořením, a zalejeme vodou. Zeleninu dusíme za občasného míchání zhruba2-3 minuty. Po té zeleninu zahustíme a ještě chvilku vaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.
Listové těsto vyválíme, naskládáme na něj zeleninovu směs (výška 3 - 4 cm) a těsto svineme. Konce potřeme vejcem, pevně spojíme a celý závin potřeme vejcem. Závin položíme na máslem vymazaný plech nebo pečící papír.
Závin vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut při 200°C nebo 20 minut při 150°C.
Upečený závin vydáme, necháme vychladnout a podáváme.