Letní roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
120 g cukr
1 špetka sůl
6 ks vejce
50 g máslo
25 g solamyl
0 balíčků vanilkový cukr
25 g hladká mouka
náplň
5 ks jahody
1 plechovka kompotované mandarinky
krém
250 g mascarpone
0 balíčků želatinový ztužovač za studena
1 kelímek šlehačka de luxe
na ozdobu
1 balíček čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme a troubu předehřejeme na 240 °C. Žloutky vyšleháme s polovinou dávky cukru. Zvlášť vyšleháme bílky a do nich přidáme druhou půlku cukru. Žloutky přimícháme k bílkům a přisypeme mouku, vanilku, solamyl a nakonec přilijeme máslo.

  2. Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 10 minut.

  3. Vychlazenou šlehačku vyšleháme do husté konzistence. Přidáme mascarpone a osladíme cukrem moučka (podle chuti).

  4. Plát těsta pomažeme krémem a do krému libovolně rozložíme kousky čerstvých jahod a mandarinek. Na ozdobu letní rolády použijeme hotovou čokoládovou polevu, ale můžeme si v horké lázni rozpustit tabulku čokolády na vaření a přidat k ní lžíci másla. Polevu necháme ztuhnout a zbytkem krému můžeme ozdobit vrch letní rolády. Fantazii se meze nekladou.

  5. Letní roládu nakrájíme a servírujeme jako zákusek k šálku kávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!