Letní roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 120 g cukr 1 špetka sůl 6 ks vejce 50 g máslo 25 g solamyl 0 balíčků vanilkový cukr 25 g hladká mouka náplň 5 ks jahody 1 plechovka kompotované mandarinky krém 250 g mascarpone 0 balíčků želatinový ztužovač za studena 1 kelímek šlehačka de luxe na ozdobu 1 balíček čokoládová poleva
Postup Letní roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozpustíme a troubu předehřejeme na 240 °C. Žloutky vyšleháme s polovinou dávky cukru. Zvlášť vyšleháme bílky a do nich přidáme druhou půlku cukru. Žloutky přimícháme k bílkům a přisypeme mouku, vanilku, solamyl a nakonec přilijeme máslo.
Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 10 minut.
Vychlazenou šlehačku vyšleháme do husté konzistence. Přidáme mascarpone a osladíme cukrem moučka (podle chuti).
Plát těsta pomažeme krémem a do krému libovolně rozložíme kousky čerstvých jahod a mandarinek. Na ozdobu letní rolády použijeme hotovou čokoládovou polevu, ale můžeme si v horké lázni rozpustit tabulku čokolády na vaření a přidat k ní lžíci másla. Polevu necháme ztuhnout a zbytkem krému můžeme ozdobit vrch letní rolády. Fantazii se meze nekladou.
Letní roládu nakrájíme a servírujeme jako zákusek k šálku kávy.