Hovězí dobrota z trouby recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 lžíce solamyl 2 ks cibule 700 ml voda 2 lžíce kečup 150 ml červené víno 700 g hovězí maso 1 lžíce gulášové koření 1 ks hovězí bujon 2 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 1/2 ks houbový bujon 200 g nakládané žampiony 150 g mzažený hrášek
Postup Hovězí dobrota z trouby
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na půlkolečka. Dáme do pekáčku a posypeme sypkým kořením a solamylem, vše promneme. V horké vodě rozmícháme bujony a zalijeme maso, vše dobře utěsníme alobalem
Hovězí pečeme bez odkrývání asi 100 minut při 200 °C. Po této době odkryjeme, promícháme a přidáme víno, česnek, žampiony, hrášek a kečup. Zakryté alobalem pečeme ještě 20 minut při mírné teplotě
Hovězí dobrotu z trouby podáváme s vařeným bramborem.