Letní zeleninová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g hrášek sůl 150 g pórek 200 g mrkev 200 g květák 1 ks bobkový list 2 lžíce citronová šťáva 4 lžíce sójová omáčka 1 lžička celý pepř 200 g dlouhozrnná rýže mletý černý pepř 1 ks kuře (800 gramů) 1 lžička masový extrakt petrželka (pažitka)
Postup Letní zeleninová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Kuře omyjeme, vložíme do hrnce, přidáme citronovou šťávu, sójovou omáčku, masový extrakt, pepř, sůl a bobkový list. Kuře zalijeme asi litrem vody a přivedeme k varu. Kuře vaříme asi 30 minut. Pak jej necháme ve vývaru vychladnout. Rýži pořádne propláchneme.
Vychladlé kuře vyjememe, vývar scedíme a přivedeme znovu k varu. Přidáme rýži a vývar vaříme dalších 10 minut.
Pórek očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata spaříme, oloupmee, odstraníme měkkou dužninu s jadérky a zbytek rajčat nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme a nakrájíme na plátky. Květák opereme ve slané vodě a rozdělíme na růžičky. Zeleninu přidáme do vývaru a vše vaříme dalších 10 minut.
Kuře zbavíme kůže, vykostíme a maso nakrájíme na malé kousky a prohřejeme v polévce. Polévku dochutíme polévkovým kořením, pepřem a případně osolíme.
Hotovou polévku servírujeme horkou a zdobíme ji sekanou petrželkou nebo pažitkou.