Letní zeleninová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g hrášek
sůl
150 g pórek
200 g mrkev
200 g květák
1 ks bobkový list
2 lžíce citronová šťáva
4 lžíce sójová omáčka
1 lžička celý pepř
200 g dlouhozrnná rýže
mletý černý pepř
1 ks kuře (800 gramů)
1 lžička masový extrakt
petrželka (pažitka)

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme, vložíme do hrnce, přidáme citronovou šťávu, sójovou omáčku, masový extrakt, pepř, sůl a bobkový list. Kuře zalijeme asi litrem vody a přivedeme k varu. Kuře vaříme asi 30 minut. Pak jej necháme ve vývaru vychladnout. Rýži pořádne propláchneme.

  2. Vychladlé kuře vyjememe, vývar scedíme a přivedeme znovu k varu. Přidáme rýži a vývar vaříme dalších 10 minut.

  3. Pórek očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata spaříme, oloupmee, odstraníme měkkou dužninu s jadérky a zbytek rajčat nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme a nakrájíme na plátky. Květák opereme ve slané vodě a rozdělíme na růžičky. Zeleninu přidáme do vývaru a vše vaříme dalších 10 minut.

  4. Kuře zbavíme kůže, vykostíme a maso nakrájíme na malé kousky a prohřejeme v polévce. Polévku dochutíme polévkovým kořením, pepřem a případně osolíme.

  5. Hotovou polévku servírujeme horkou a zdobíme ji sekanou petrželkou nebo pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!