Levná domácí vánočka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
150 g máslo
3 ks žloutek
500 ml mléko
150 g tuk
40 g droždí
1 kg polohrubá mouka
1 lžička mletý badyán
na potření
vejce
vanilkový cukr
podle chuti
rozinky

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vsypeme mouku, osolíme, přidáme žloutky, rozehřáté máslo, mléko, badyán a nakonec kvásek, který necháme vzejít, na závěr ještě zasypeme rozinkami. Vypracujeme tuhé, pružné těsto a necháme v teple vykynout.

  2. Po vykynutí z těsta vypracujeme pletenec, věnec či bochánky. Vánočku pomažeme vejcem s vanilkovým cukrem a pečeme v rozpálené troubě asi 30 minut podle velikosti pečiva.

  3. Levnou domácí vánočku podáváme jako tradiční vánoční pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!